Dobro došli
TRETMANI TIJELA

Posvetite se sebi i svojoj njezi, zaboravite  makar na kratko, svakodnevnicu, opustite se i uživajte u profesionalnim
individualnim tretmanima najsavremenijih kozmetičkih metoda.
Tretman Strija

Strije su ostecenje vezivnog tkiva nastalo uslijed prebrzog rastezanja koze. Mozemo reci da su strije neka vrsta oziljka vezivnog tkiva. Pri naglom rastezanju koze vezivno tkivo se ne moze tako brzo prilagoditi i dolazi do njegova ostecenja. Za razvoj strija je, uz genetiku, najvaznija brzina rastezanja koze. Sto je brze rastezanje koze to je vece ostecenje.

Genetika odredjuje kvalitetu koze i vezivnog tkiva. Kod pojedinih ljudi vezivno tkivo je slabije kvalitete te je povecana sklonost razvoju strija. Strije tipicno nastaju kada dolazi do naglog rasta uz rastezanje koze: u pubertetu, uslijed debljanja i trudnoce.

Na kojim mjestima nastaju strije?
Strije nastaju na mjestima najvise izlozenim rastezanju i rastu koze: ramena, nadlaktice, grudi, trbuh, bokovi, bedra i straznjica.

Kako izgledaju strije?
Strije u pocetku imaju crvenoljubicastu boju i vodoravna su oblika, a kasnije poprimaju bijelu boju. Velicina i sirina znatno variraju, tako da mogu biti siroke nekoliko centimetara, a duge do 20-ak centimetara. Uglavnom su u nivou koze, dok nekad znaju biti i ispod nivoa koze. Najcesce su medjusobno paralelne.

Mogu li se strije u potpunosti ukloniti?
Strije nije moguce u potpunosti ukloniti, ali ako nisu prevelike mogu se znatno smanjiti da se gotovo ni ne vide. Strija se znatno smanji, ali se i gubitak pigmenta vidi mnogo manje u odnosu na stanje prije tretmana, jer se stije stisnu.

Metode za uklanjanje strija?
Metode koje se koriste za uklanjanje strija su mezoterapija i mikrodermoabrazija. Za postizanje optimalnog efekta preporucuje se kombinacija ovih tretmana. Potrebno je uraditi 10 do 12 tretmana jednom nedjeljno u serijama 2-3 puta godisnje.
Copyright © EPILACIJA Sarajevo
Design BY: WEBAGENT Sarajevo
font-family: 'Lato', sans-serif;
p { font-family: 'GreatVibesRegular'; font-weight: normal; font-style: normal; }