Dobro došli
TRETMANI LICA

Posvetite se sebi i svojoj njezi, zaboravite  makar na kratko, svakodnevnicu, opustite se i uživajte u profesionalnim
individualnim tretmanima najsavremenijih kozmetičkih metoda.
PRP (platelet rich plasma) tretman

Procesom starenja koža gubi svoju elastičnost, sjaj i volumen. Traganjem za najadekvatnijom stimulacijom kože prirodnim putem došlo se do rejšenja da se u kožu ubrizga sopstvena krvna plazma tehnikom mezoterapije. Takva metoda naziva se PRP - platelet rich plasma tretman.

Šta je PRP?

Primena sopstvene krvi u svrhu liječenja u medicini, pozanta je već 100 godina.

PRP tretman ( platelet rich plazma ) je tretman koji podrazumjeva primjenu faktora rasta i matičnih ćelija  sopstvene krvi ( krvne plazme ). Ovaj estetsko - medicinski zahvat koristi moć  koju imaju trombociti i faktori rasta u krvi, kako bi se stimulisalo reagovanje matičnih ćelija. Matične ćelije potpomažu nastanku novog kolagena  i krvnih sudova, obnavljanje oštećene kože i brišu znakove starenja.

Šta je to trombocitna plazma?

Trombocitna plazma je centrifugat krvi, uzet od osobe koja je odlučila da radi tretman. Ona ima visoku količinu trombocita, u maloj količini krvne plazme ( 1 milion trombocita na 1 cm kubni plazme ). Pored trobmocita, u krvnoj plazmi se nalaze i faktori rasta ( sedam bitnih fakotra ), i veliki broj matičnih ćelija.

Plazma obogaćena trombocitima koristi se za podmlađivanje lica još od 2006.godine. PRP metoda je bezbedna, i ne posotji mogićnost od dobijanja alergijskih ili drugih imunoloških reakcija jer se koristi plazma od samog pacijenta.

Plazma se, u zavisnosti od toga koji efekat želimo da postignemo, može aplikovati površno ( ublažavanje finih linija i bora, popravljanje teksture kože, oporavak kvaliteta i izgleda kože ), ili dublje ( tretiranje dubokih bora, ožiljaka, strija, nadoknada volumena ).

Kako izgleda tretman?

Za PRP metodu podmlađivanja nije potrebna nikakva specijalna priprema. Prvo se uzme uzorak krvi od klijenta ( oko 10- 20ml), i odnese u laboratoriju. Zatim se krv pripremi ( centrifugira ) i izdvoji tečni deo krvi ( plazma ) od statičnog dijela.

Plazma se pomješa sa anestetikom, tako da je tretman bezbolan. Ubrizgava se najmanjim iglama, shodno tome, nema tragova od uboda i  mogućnost ožiljaka.

Ovim postupkom se na priordan način podstiče regeneracija i oporavak tkiva, smanjuju se bore i poboljšava tonus kože.

PRP tretman je namjenjen kod:

smanjenja linija između obrva

smanjenja bora mrštalica i bora oko očiju

smanjenja nazolabijalnih bora

smanjenja pušačkih bora oko usana

tretiranja ožiljaka od akni

podmlađivanja kože na šakama i ostalim dijelovima tijela (vrat , lice , ruke , dekolte … )

liftinga lica

tretmana stimulacije rasta kose

smanjivanja strija i celulita

korekcije podočnjka i kesica ispod očiju

Kada se vide prvi rezultati tretmana?

Prvi rezultati se vide nakon20- 30 dana, a naredni period postaje sve bolji i bolji sa izraženijim efektima.  Svakim danom ćete biti sve ljepši i ljepši , tako da se svaka sekunda čekanja isplatila. Razlog toga je taj što je potrebno izvjesno vrijeme da se podstaknu prirodni procesi regeneracije, koji se vremenom ubrzavaju.

Koliko traju efekti?

U zavisnosti od kvaliteta kože  efekti traju oko 6-8 mjeseci. Naravno, to zavisi i od Vaših životnih navika, oštećenja kože,zivotne dobi… Nije moguće tačno odrediti vrijeme trajanja efekata, jer ono zavisi od niza spoljašnjih faktora na koje mi ne možemo utiicati, ali možemo ublažiti.

Koliko je potrebno tretmana?

Najbolje je uraditi seriju od tri tretmana, u razmaku od po mjesec dana. Za održavanje je potrebno kasnije raditi jedan tretman na godinu dana, ukoliko ne želite opet uraditi seriju.

Oporavak

Nakon PRP-a, može doći do crvenila kože, manjih otoka i modrica koje su prolazne ( nekoiliko dana ).

Većina klijenata se odmah vrati svojim aktivnostima.

Tretman traje oko 30 - 60 min.
Copyright © EPILACIJA Sarajevo
Design BY: WEBAGENT Sarajevo
font-family: 'Lato', sans-serif;
p { font-family: 'GreatVibesRegular'; font-weight: normal; font-style: normal; }