Dobro došli
OKSIGEN TRETMAN
Laseri poslednje generacije !
Oksigen tretman

Kiseonik je izvor života iSvaka naša celija ga treba. Starenje započinje nedostatkom kiseonika. Kisik ne samo da liječi nego i pomlađuje. Uloga kiseonika je odavno poznata. U medicini gotovo da nema bolesti gdje primjena kiseonika u hiperbaričnim komorama ne pomaže. Kao što su hiperbarične komore najbolje za liječenje s kisieonikom tako je i oksigen tretman najveće dostignuće danas u primjeni kisieonika za pomlađivanje kože.
Oksigen tretman prednosti ­
direktna primjena kiseonika na kožu u najvećoj mogućoj koncetraciji od 95%
koristi 3 različite tehnologije primjene kiseonika na kožu koje se koriste posebno ili u kombinaciji
primjena kiseonika istovremeno s abrazijom, masažom i štrcanjem po koži
kiseonik se ubacuje pod pritiskom da najdbulje prodre u kožu
zahvaljujući abraziji kiseonik najdublje prodire u kožu što se može uporediti kao infuzija s kiseonikom po prvi put pa govorimo o mezoterapiji s kiseonikom !!!
kiseonik direktno dopire do svih slojeva kože
uz kiseonik se istovremeno ubrizgavaju razne aktivne supstance za pomlađivanje kože
ugodan tretman, neagresivan, bez oporavka i komplikacija
rezultati vidljivi trenutno uz snažni antiageing efekt
prije tretmana se čisti koža da kiseonik bolje prodre kroz kožu
istovremeno ubacuje s kiseoniks prirodnim sastojcima za pomlađivanje kože
Kako izgleda tretman?
Prije tretmana je potrebno očistiti kožu radi boljeg efekta. Prvi dio tretmana se sastoji od abrazije s ubrizgavanjem kiseonika. Na taj način postižemo najdublji prodor kiseonika kroz kožu pa govorimo o infuziji ili mezoterapiji kiseonikom ! Cilj je skidanje mrtvih slojeva kože i uklanjanje manjih nepravilnosti kože. Nakon uklanjana slojeva mrtve kože nema prepreke prodoru kiseonika kroz kožu. U drugom dijelu se radi vakum masaža zajedno s infuzijom kiseonika da se dodatno podstakne razvoj novog kolagena. Na kraju se ubrizgavaju aktivni sastojci zajedno sa kiseonikom na površinu kože da se koža oporavi. Po prvi put govorimo o masaži kože s kiseonikom. Nema nikakvog crvenila, komplikacija niti oporavka.

Koliko je tretmana potrebno?
Savjetuje se zavisno od stanja i potrebama kože uraditi 1-3 tretmana u razmaku od 30 tak dana.

Koji djelovi tijela se mogu tretirati?
Osim lica može tretirati bilo koji dio tijela no najčešće se tretiraju leđa, dekolte, ruke i noge.

Što je cilj tretmana?
Cilj tretmana je pomlađivanje kože da se potakne metabolizam i potakne razvoj novog kolagena s kiseonikom. Abrazija uklanja sloj mrtvih stanica i potiče obnovu kože. Koža se očisti od zadržanih nećistoća u porama. Ujedno se uklone manja površinska oštećenja i nepravilnosti kože. Kroz očišćenu kožu kiseonik bez problema prodire te dubinski nahrani i pomladi svaku stanicu. Nakon toga koža je znatno otpornija na vanjske štetne utjecaje. Zahvaljujući kiseoniku koža sada izgleda znatno bolje te joj se popravlja kvalitet. Nanošenje posebne kozmetike tokom tretmana samo poboljšava ukupni efekt
Za što se preporucuje tretman?
pomlađivanje i osvježenje kože kad želite ukloniti umorni izgled lica pogotovo kod pušača i kože oštećene suncem
nema boljeg tretmana da koža tako zabljesta i lijepo izgleda pogotovo pred neki Vama važni događaj kada nemate vremena čekati rezultate drugih tretmana
osvježenje i oporavak kože nakon izlaganja suncu
pomlađivanje tijela nakon oštećenja suncem
čišćenje leđa
peeling i pomlađivanje tijela


font-family: 'Lato', sans-serif;
p { font-family: 'GreatVibesRegular'; font-weight: normal; font-style: normal; }


Beauty Center ONA
ZAKAŽITE SVOJ RETMAN
+387 65 035 778

Naš stručni tim pobrinuće se da lijepi, zadovoljni i opušteni
izađete iz naseg salona i zakoračite ka novim izazovima sigurni
u sebe!


Shr epilacija
Shr epilacija
Kao i IPL epilacija, SHR predstavlja metodu uklanjanja nezeljenih dlacica emitovanjem intenzivne pulsne svjetlosti (Intense Pulsed Light) na povrsinu koze - fotoepilacija. Akronim SHR znaci Super Hair Removal. Dakle, SHR metoda je veoma slicna IPL metodi, cak se izvodi istim aparatom. Razlika je u tehnici rada i podesavanju parametara. Kao i kod IPL metode, mehanizam akcije SHR metode je zagrijevanje folikula dlake do tacke kada nastupa nekroza folikula dlake i odumiranje zivih struktura dlake.
Ona Laser
SHR metoda je manje "agresivna" od IPL metode, postupnija je i dugotrajnija, pa je samim tim primjenljivija u situacijama kada klijent ima fotoosjetljivu kozu ili neko kozno oboljenje.
Iz ovih razloga SHR se moze primjenjivati tokom cijele godine, cak i u ljetnjim mjesecima jer ne postoji opasnost od nezeljenih efekata koji se javljaju primjenom IPL-a u ljetnjim mjesecima.
Takodje, primjenom odgovarajucih filtera, SHR moze da postigne znacajnije rezultate od IPL-a u otklanjanju dlacica svjetlije koloracije jer ukupna isporucena energija moze biti znatno veca od IPL-a, a rizici od nezeljenih efekata znatno manji.
Copyright © EPILACIJA Sarajevo
Design BY: WEBAGENT Sarajevo
font-family: 'Lato', sans-serif;
p { font-family: 'GreatVibesRegular'; font-weight: normal; font-style: normal; }