Dobro došli
TRETMANI LICA

Posvetite se sebi i svojoj njezi, zaboravite  makar na kratko, svakodnevnicu, opustite se i uživajte u profesionalnim
individualnim tretmanima najsavremenijih kozmetičkih metoda.
Mezoniti

Suštinu ove tehnike čini uvođenje u kožu i potkožna tkiva posebnih niti najnovije generacije (PDO - Polidioksanon), koje postoje u različitim dimenzijama dužine i debljine, pogodnim za primjenu u različitim dijelovima lica, vrata i tijela. Igle za uvođenje niti su specifično konstruisane, tanke, mekane i fleksibilne, tako da je njihovo plasiranje u kožu praktično bezbolno, i maksimalno precizno.Djelovanje ovih niti u koži i potkožnom tkivu je višestruko pozitivno, u smislu regeneracije i reparacije, što na mikroskopskom nivou znači stimulaciju proizvodnje novih kolagenih i elastičnih vlakana, kao i hijalurona, a takođe i aktivaciju lokalne mikrocirkulacije (angiogeneza), formiranja nove mreže kapilara i boljeg dotoka kiseonika i hranljivih materija do kože. Sve ovo, makroskopski, rezultira efektom zatezanja i podizanja opuštenih struktura lica i vrata, kao i poboljšanja kvaliteta same kože, što sve zajedno dovodi do toga da ukupni izgled bude mlađi, bolji i svežiji.

Ova metodom postižete:

efekat zatezanja
efekat podizanja
efekat poboljšanja kvaliteta kože
efekat augmentacije (popunjavanja)
font-family: 'Lato', sans-serif;
p { font-family: 'GreatVibesRegular'; font-weight: normal; font-style: normal; }


Beauty Center ONA
ZAKAŽITE SVOJ RETMAN
+387 65 035 778

Naš stručni tim pobrinuće se da lijepi, zadovoljni i opušteni
izađete iz naseg salona i zakoračite ka novim izazovima sigurni
u sebe!


Shr epilacija
Shr epilacija
Kao i IPL epilacija, SHR predstavlja metodu uklanjanja nezeljenih dlacica emitovanjem intenzivne pulsne svjetlosti (Intense Pulsed Light) na povrsinu koze - fotoepilacija. Akronim SHR znaci Super Hair Removal. Dakle, SHR metoda je veoma slicna IPL metodi, cak se izvodi istim aparatom. Razlika je u tehnici rada i podesavanju parametara. Kao i kod IPL metode, mehanizam akcije SHR metode je zagrijevanje folikula dlake do tacke kada nastupa nekroza folikula dlake i odumiranje zivih struktura dlake.
Ona Laser
SHR metoda je manje "agresivna" od IPL metode, postupnija je i dugotrajnija, pa je samim tim primjenljivija u situacijama kada klijent ima fotoosjetljivu kozu ili neko kozno oboljenje.
Iz ovih razloga SHR se moze primjenjivati tokom cijele godine, cak i u ljetnjim mjesecima jer ne postoji opasnost od nezeljenih efekata koji se javljaju primjenom IPL-a u ljetnjim mjesecima.
Takodje, primjenom odgovarajucih filtera, SHR moze da postigne znacajnije rezultate od IPL-a u otklanjanju dlacica svjetlije koloracije jer ukupna isporucena energija moze biti znatno veca od IPL-a, a rizici od nezeljenih efekata znatno manji.
Copyright © EPILACIJA Sarajevo
Design BY: WEBAGENT Sarajevo
font-family: 'Lato', sans-serif;
p { font-family: 'GreatVibesRegular'; font-weight: normal; font-style: normal; }