Dobro došli
LASERSKO UKLANJANJE BORA

Laseri poslednje generacije !
Lasersko uklanjanje bora

Osobe se podvrgavaju tretmanu neinvazivnog laserskog pomlađivanja  kože kako bi smanjili učinke starenja i izlaganja suncu, koji su vidljivi na licu i vratu, dekolteu ili rukama.Rezultati se postižu pomoću kontrolisanog termalnog dejstva svjetlosne toplote na kozu što vodi ka postepenom remodeliranju kolagena i elastina uz očuvanje epiderme.
Tretman laserskog pomlađivanja poboljšava ten kože te stimulira kožu da bude zdravija i otpornija.
Smanjuje crvenilo na licu, izgled otvorenih pora, hrapavost kože i plitke bore te učvršćuje kožu i izbjeljuje pjegice.
Ako imate vidljive linije ili plitke bore, plitke ožiljke od akni ili kožu bez osjeta nakon podizanja lica, onda ste dobar kandidat za lasersko neinvazivno pomlađivanje kože.

Tok zahvata
Tretirano područje prvo se čisti 70% alkoholom kako bi se uklonila površinska prljavština i make up.
Gel  na bazi vode nanosi se na kožu te se stavlja zaštita za oči. Laseri se koriste u sistematskim sekvencama kako bi se tretirali različiti slojevi kože.
Laser stvara zraku visokointenzivne svjetlosti koja prodire duboko u kožno tkivo gdje isporučuje kontrolisanu količinu ciljane terapeutske topline.
Novi kolagen i elastin zatežu kožu, poboljšavaju izgled kože i pora te omogućavaju mladoliki izgled.
Na kraju tretmana gel se uklanja, koža se ponovno čisti hladnom vodom i lagano suši mekim papirnatim ručnikom.
Krema ili gel za vlaženje kože nanosi se na tretirano područje.

Oporavak
Po završetku tretmana područje izloženo laseru bit će blago upaljeno i crveno, samo crvenilo će se povući unutar par minuta.
Nakon tretmana potrebno je izbjegavati izravno izlaganje suncu najmanje 5/7 dana te trljanje lica prilikom čišćenja nekoliko dana.
Savjet je izbjegavati tonike, razne serume, pilinge i težak make up sve dok se koža potpuno ne smiri.
Za ugodniji i brži oporavak, moguće je nanijeti led na problematično područje.
font-family: 'Lato', sans-serif;
p { font-family: 'GreatVibesRegular'; font-weight: normal; font-style: normal; }


Beauty Center ONA
ZAKAŽITE SVOJ RETMAN
+387 65 035 778

Naš stručni tim pobrinuće se da lijepi, zadovoljni i opušteni
izađete iz naseg salona i zakoračite ka novim izazovima sigurni
u sebe!


Shr epilacija
Shr epilacija
Kao i IPL epilacija, SHR predstavlja metodu uklanjanja nezeljenih dlacica emitovanjem intenzivne pulsne svjetlosti (Intense Pulsed Light) na povrsinu koze - fotoepilacija. Akronim SHR znaci Super Hair Removal. Dakle, SHR metoda je veoma slicna IPL metodi, cak se izvodi istim aparatom. Razlika je u tehnici rada i podesavanju parametara. Kao i kod IPL metode, mehanizam akcije SHR metode je zagrijevanje folikula dlake do tacke kada nastupa nekroza folikula dlake i odumiranje zivih struktura dlake.
Ona Laser
SHR metoda je manje "agresivna" od IPL metode, postupnija je i dugotrajnija, pa je samim tim primjenljivija u situacijama kada klijent ima fotoosjetljivu kozu ili neko kozno oboljenje.
Iz ovih razloga SHR se moze primjenjivati tokom cijele godine, cak i u ljetnjim mjesecima jer ne postoji opasnost od nezeljenih efekata koji se javljaju primjenom IPL-a u ljetnjim mjesecima.
Takodje, primjenom odgovarajucih filtera, SHR moze da postigne znacajnije rezultate od IPL-a u otklanjanju dlacica svjetlije koloracije jer ukupna isporucena energija moze biti znatno veca od IPL-a, a rizici od nezeljenih efekata znatno manji.
Copyright © EPILACIJA Sarajevo
Design BY: WEBAGENT Sarajevo
font-family: 'Lato', sans-serif;
p { font-family: 'GreatVibesRegular'; font-weight: normal; font-style: normal; }