Dobro došli
EPILACIJA
Laseri poslednje generacije !
Šta je epilacija?

Epilacija je postupak pri kom se koristi laser, odnosno intenzivan snop svjetlosti, za uklanjanje neželjenih dlačica.
Tokom epilacije, laserski zrak prolazi kroz kožu do folikula dlake (do 6mm kroz kožu).
Toplota uništava foliku dlake i na taj način inhibira njen ponovni rast.
Obično je potrebno nekoliko tretmana ( 4 do 7 ) da bi uklanjanje dlačica bilo potpuno trajno.
Mi garantujemo rezultate!

U našem salonu koristimo lasere najnovije generacije ( poseduju TUV i CE sertifikat).
Koje regije se mogu tretirati ?
Epilacija se njcesce izvodi na rukama, nogama, u predjelu pazuha i lica.
Medjutim moguće je tretirati neželjene dlake u skoro svim predjelima kože, osim u predjelu kapaka, zbog blizine oka.
Trajna epilacija je bezbjedan tretman, naročito ako ga izvodi stručno medicinsko osoblje.
Osim toga, tretman je potpuno bezbolan, i što je najvažnije - daje trajne rezultate!

Da li je za epilaciju potrebna posebna priprema?
Jako je važno da bar 2-3 dana prije epilacije ne bi trebalo da se sunčate, koristite solarijum ili preparate za potamnjivanje kože. Takodje, dlačice ne smijete čupati niti depilirati voskom ili kremom. Regija koju želite da epilirate trebala bi da bude izbrijana (pomoću brijača) dan ranije, Koža treba da bude čista, bez upotrebe šminke i bilo kakvih krema, naročito onih koje u sebi sadrže vitamin A ili voćne kiseline, kako ne bi došlo do iritacije kože. Ukoliko želite da epilirate područje pazuha nemojte nanositi dezodorans prije samog tretmana.

Da li je epilacija bolna?
Ne brinite, trajna epilacija nije bolna. Tretmani su mnogo bezbolniji nego što je bio ranijih godina, a taj minimalan osjećaj bola može se porediti sa osjećajem peckanja.

Koliko tretmana je potrebno?
Potrebno je prosečno 4-7 tretmana da bi se dlačice zauvijek uklonile.
Razlog tome je što u trenutku tretmana, nisu sve dlačice u istoj fazi rasta,a laser uništava samo one dlačice, odnosno njihove folikule, koje su u aktivnoj tj. anagenoj fazi rasta. Anagena faza je jedina faza u kojoj su tretmani efektivni.

Šta poslije epilacije?
Poslije epilacije najčešće nije potrebna nikakva posebna njega. Laser maksimalno štedi kožu tako da je pojava crvenila izuzetno rijetka. Ukoliko imate izuzetno osjetljivu kožu pa se prolazno crvenilo ipak pojavi, možete staviti hladnu oblogu desetak minuta. Preporučuje se nanošenje pantenol kreme narednih nekoliko dana, ujutro i uveče.
Bar 3-5 dana nakon epilacije ne smijete se sunčati niti ići u solarijum. Ukoliko se izlažete suncu, obavezno je korišćenje visokog zaštitnog faktora (SPF 50).
Uništene dlačice same ispadaju naredne dvije nedjelje, a epilaciju ćemo ponoviti za 30-tak dana (zavisno od regije koju tretiramo), na isti način i sa istom pripremom kao i prvi put. Što znači - bez depiliranja u međuvremenu. Dok čekate naredni tretman, regiju koju tretiramo brijete ili dlačice uklanjate kremom za depilaciju.

Zašto je epilacija bolja od depilacije voskom?
Epilacija daje vrhunske i dugoročne rezultate. Upotreba voska, bilo toplog ili hladnog, djeluje tako što čupa dlačice iz njihovog korjena.
Iako privremeno čini kožu glatkom, to nije trajno rješenje i može izazvati opekotine kao i urastanje dlačica. Osim toga, složićete se da vosak iz topilice nije baš sasvim čisto i higijenski ispravno sredstvo. Lasersko uklanjanje dlaka je najsigurniji i najbezbedniji tretman kojim ćete postići da vaša koža bude savršeno meka i glatka. Iako depilacija košta manje od laserske epilacije, gledajući cijenu pojedinačnog tretmana, depilacija vas na duži rok košta zapravo mnogo više. Za lesersku epilaciju potrebno je svega nekoliko tretmana, što znači da ćete se za par mjeseci zauvek riješiti dlačica i da nećete imati više nikakvih troškova vezano za njihovo uklanjanje. Za razliku od epilacije, depilaciju voskom ćete morati da plaćate duži vremenski period i to svakog meseca.
Laserska Epilacija na taj način štedi i vaše vrijeme i vaš novac!.
font-family: 'Lato', sans-serif;
p { font-family: 'GreatVibesRegular'; font-weight: normal; font-style: normal; }


Beauty Center ONA
ZAKAŽITE SVOJ RETMAN
+387 65 035 778

Naš stručni tim pobrinuće se da lijepi, zadovoljni i opušteni
izađete iz naseg salona i zakoračite ka novim izazovima sigurni
u sebe!


Shr epilacija
Shr epilacija
Kao i IPL epilacija, SHR predstavlja metodu uklanjanja nezeljenih dlacica emitovanjem intenzivne pulsne svjetlosti (Intense Pulsed Light) na povrsinu koze - fotoepilacija. Akronim SHR znaci Super Hair Removal. Dakle, SHR metoda je veoma slicna IPL metodi, cak se izvodi istim aparatom. Razlika je u tehnici rada i podesavanju parametara. Kao i kod IPL metode, mehanizam akcije SHR metode je zagrijevanje folikula dlake do tacke kada nastupa nekroza folikula dlake i odumiranje zivih struktura dlake.
Ona Laser
SHR metoda je manje "agresivna" od IPL metode, postupnija je i dugotrajnija, pa je samim tim primjenljivija u situacijama kada klijent ima fotoosjetljivu kozu ili neko kozno oboljenje.
Iz ovih razloga SHR se moze primjenjivati tokom cijele godine, cak i u ljetnjim mjesecima jer ne postoji opasnost od nezeljenih efekata koji se javljaju primjenom IPL-a u ljetnjim mjesecima.
Takodje, primjenom odgovarajucih filtera, SHR moze da postigne znacajnije rezultate od IPL-a u otklanjanju dlacica svjetlije koloracije jer ukupna isporucena energija moze biti znatno veca od IPL-a, a rizici od nezeljenih efekata znatno manji.
Copyright © EPILACIJA Sarajevo
Design BY: WEBAGENT Sarajevo
font-family: 'Lato', sans-serif;
p { font-family: 'GreatVibesRegular'; font-weight: normal; font-style: normal; }